Dorn Methode
De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar het ontwikkeld is door

Dieter Dorn. Het is een alternatief voor het zogeheten ‘kraken’. In deze therapie zijn tevens aspecten van meridiaan behandeling volgens de acupunctuur te vinden.


Wat is de Dorn Methode?

De Dorn methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

De basis van deze methode is het corrigeren van het beenlengteverschil.


De benen zijn de steunpilaren van ons lichaam. Als deze niet even lang zijn, heeft dat direct invloed op de stand van ons bekken, maar tevens ook op onze wervelkolom. Beenlengteverschil kan meerdere oorzaken hebben, zoals vertillen, een val, een misstap, maar vooral een verkeerde zithouding. Het is een veelvoorkomend probleem, bijna iedereen heeft beenlengteverschil.


Bij de Dorn methode wordt het verschil gecorrigeerd door de ruimte binnen het gewricht kleiner te maken. Nadat het beenlengteverschil is opgeheven, worden de wervels gecorrigeerd en voorzichtig op hun goede plaats geduwd (mits correctie nodig is). De correcties gebeuren ALTIJD in beweging (dynamische correcties).

Er wordt niet gekraakt!


Na de behandeling

  • Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn
  • Veel water drinken helpt om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte gifstoffen in de weefsels komen nu los)
  • Het mooie van de Dorn methode is dat het zo eenvoudig & doeltreffend is


Contra-indicaties

  • Na een ongeval mag de Dorn methode niet direct toegepast worden
  • Bij rug- en gewrichtspijnen dient eerst een arts te worden geraadpleegd om fracturen en verdere (inwendige) letsels uit te sluiten
  • Bij een acute migraine is het beter te wachten met een Dorn behandeling.            Kies dan liever voor de Atlasmassage 
  • Bij een acute hernia, waarbij de cliënt extreme pijn heeft en niet meer kan staan, moet altijd eerst een arts geraadpleegd wordenKlik hier voor een overzicht van de tarieven.

De Dorn methode wordt niet vergoed door de Zorgverzekering