Klassieke HomeopathieWat is klassieke homeopathie precies?

Klassieke homeopathie is een diepwerkende natuurlijke geneeswijze, waarbij gekeken wordt naar de samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling wordt op de persoon individueel afgestemd. Het werkt goed bij geestelijke-, emotionele-, fysieke-, maar ook acute klachten. Klassieke homeopathie werkt niet onderdrukkend, maar stimuleert het zelfgenezend vermogen. Een klassiek homeopaat probeert altijd de oorzaak van een klacht te zoeken en te behandelen. Als men de oorzaak niet behandeld, zal alleen het gevolg van klachten behandeld worden en zullen er steeds meer klachten ontstaan. Het lichaam probeert dan zo een balans te zoeken. Tijdens het intakegesprek worden symptomen en gegevens verzameld.

Aan de hand van deze gegevens wordt naar een passend middel gezocht.


Een klassiek homeopaat werkt in principe altijd constitutioneel. Dat wil zeggen dat de persoon holistisch behandeld wordt (holos betekent geheel), dus er wordt niet alleen naar de klacht gekeken. Klassieke homeopathie herstelt en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waarna het lichaam weer terug in balans kan komen.

Ook klachten die al jaren bestaan kunnen behandeld worden.


Wist u trouwens dat dieren ook heel goed op klassieke homeopathie reageren?


Samuel Hahnemann


Deze manier van werken is gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann (1755 – 1843), de grondlegger van de klassieke homeopathie. Samuel Hahnemann was in zijn leven arts en apotheker voordat hij de homeopathie ontdekte.


Het woord Homeopathie is afgeleid van twee Griekse woorden, namelijk homoios wat gelijksoortig betekent en pathos wat lijden betekent. Dit zegt dan meteen iets over de wijze waarop homeopathie werkt. Een bepaalde stof die bij een gezond persoon klachten veroorzaakt (ook wel proving genoemd), kan een ziek persoon met dezelfde klachten genezing brengen. 


 

Klik hier voor een overzicht van de tarieven.